Vakanties zijn zo leuk!

Hele dagen bij BSO in het Wild zijn extra leuk!

We hebben lekker de hele dag en kunnen dan een thema uitdiepen. Of we gaan de hele dag op pad. Vorige zomervakantie zijn we met paard en wagen op pad geweest. De hele dag onderweg, picknicken en natuurlijk spelen in het bos, leren hoe je een paard verzorgd, helpen met borstelen, het paard leiden en mennen!

Thema’s die we afgelopen jaar hebben uitgediept op de hele vakantiedagen:

Diersporen zoeken: we gebruiken hier onze zintuigen volop. Onderweg komen we altijd wel weer iets tegen wat een beleving oplevert. We vinden op onze struintochten ook geregeld botjes of schedeltjes.

Maak je eigen onderkomen:  Om de ouders ook te betrekken hebben we dit thema ook samen met de ouders gedaan. Ouders en kinderen maakten hun eigen onderkomen op het BSO terrein en sliepen er een nachtje in. Dat was een avontuur! Buiten slapen en de nachtgeluiden horen. We hoorden de uil en werden ‘s morgens wakker gefloten door de vogels.

Bouw samen een vlot: met pallets en tonnen een vlot bouwen en er mee varen op de beek!

Welke planten kun je gebruiken in de buitenkeuken?  We leren over eetbare planten die we gaan zoeken en verzamelen in de natuur. We maken ons eigen vuur en koken iets lekkers van de gezochte  eetbare planten. We maken bijvoorbeeld soep, of kruidensaus met pasta, gefrituurde paardenbloemen ……

De hele dag struinen en zien wat we tegen komen en beleven. Samen onderweg gaan in een stuk bos waar we niet zo vaak komen. Picknick mee en gaan! De paden op de lanen in.

Zwemmen in natuurwater: In de zomer zwemmen we vaak in de beek of in ander natuurwater. We maken een waterglijbaan en voelen de waterplanten aan onze voeten kietelen. En we zien waterbeestjes en gaan deze dan bekijken.

Creatief in de natuur: We snijden hout en krijgen messentraining. Bewerken takken, maken kabouters, spatels e,d, Natuurkunst maken: mandala’s van takjes,eikels, dennenappels, veren…. Op plakjes hout worden dieren getekend. We vilten buiten.Voor rustige momenten op de lange dagen! 

Ook als het regent maken we er een avontuur van: We dagen de kinderen uit door middel van een challenge; Hoe overleven we de regen? Kunnen jullie een emmer regenwater verzamelen? We maken een waterbaan, een modderglijbaan of maken moddersoep. Er is altijd wel wat te beleven, juist als het regent!

De vakantiedagen geven een kampgevoel krijgen we vaak terug.

Door de hele dag samen bezig/onderweg te zijn zijn er veel sociale momenten en veel oefenen in sociale vaardigheden. We leren veel van en met elkaar.