Voor wie en waarom

Voor nieuwsgierige kinderen
Buiten BSO in het Wild is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij ons kunnen kinderen buiten spelen in de natuur zonder speelgoed of gemaakte speeltoestellen, maar mét klimbomen, slootjes, wilde dieren, kriebelbeestjes, vuur, takken, wilde planten, modder…
Kinderen mogen vies worden, struikelen, vallen en opstaan.

Waarom pakken we het zo aan?
Wij geloven erin dat kinderen zelfredzamer en creatiever worden van in de natuur zijn. In beweging na een schooldag, stoom afblazen, beeldschermvrij!

Er is altijd wel iets te beleven in de natuur. Wij gaan voor lol, pret, stoer, zelf ontdekken en spannende dingen doen. Kinderen net een stapje verder helpen en ze trots laten zijn op zichzelf! We stuiten regelmatig op weerstand als de kinderen vol uit school komen. Ze kunnen moe en futloos zijn! Het kost dan moeite om in beweging te komen maar: We zien altijd dat kinderen opknappen van in de natuur/buiten zijn.

Buiten in de natuur kan de energie vrij stromen. Als er spanningen zijn bij een kind of in de groep gaan we deze ontkronkelen: wij zijn oplossingsgericht. We helpen kinderen graag een stapje verder in communicatieve en sociale vaardigheden. We gebruiken o.a mindmappen met kinderen. We geven kinderen waar nodig een steun in de rug! We luisteren naar ieder kind en geven ze de aandacht waar ze recht op hebben.

Hoe?
Wij nemen de kinderen mee en dagen ze uit (middels activiteiten in de natuur en met een bal) om in beweging te komen. Wij zijn zelf actief en enthousiast over wat we doen. We werken met maximaal 15 kinderen in een groep. Er zijn 2 pedagogisch medewerkers en meestal een assistent. 

Belangstelling?
Neem contact op met Joyce Ruysink.